Wie ben jij?

Elke maandag stuur ik een blog de wereld in, voor de zomer zelfs 2/3 keer per week. Dat betekent dat er op deze blog nu ruim 200 posts staan, een groot deel van mijn hand (een deel gastbloggers). Regelmatig krijg ik reacties, wat ik altijd erg leuk vind en waar soms ook weer een leuke discussie uit ontstaat. Ik leer ook via die reacties veel over wie de blogs leest.

Ik merk dat ik de laatste tijd steeds meer blog over persoonlijke dingen en onderwerpen waar ik zelf mee bezig ben. Ik ben in ontwikkeling, gelukkig maar, en neem anderen graag mee op die reis. Ik heb zo het idee dat meer mensen met dit soort onderwerpen bezig zijn, omdat ik ze vaker langs zie komen in gesprekken en online. Als je een keer per week blogt, en niet meer zoals eerder meerdere malen per week, moet je ook duidelijkere keuzes maken over de onderwerpen die je aansnijdt, omdat je maar een kans per week hebt. Ik merk dat het mij helpt om duidelijker te zijn over mijn onderwerpkeuze en ik er minder licht over nadenk dan eerder. Heerlijk :-).

Omdat ik graag nog meer wil weten over mijn publiek (over JOU dus :-)), zou ik het heel leuk vinden als je in de comments een reactie achter laat – misschien voor het eerst – met daarin heel kort wie jij bent, waarom je deze blog leest (eerste keer? vaker? altijd? *bloos*) en ook niet onbelangrijk; heb je nog suggesties voor onderwerpen die ik kan behandelen? Wat mis je? Wat wil je weten? Dan kan ik meer rekening houden met jullie, en hopelijk ideeën opdoen voor nieuwe blogposts.

Hoor graag van je!

Advertenties

6 thoughts on “Wie ben jij?

 1. Zoals je misschien al gemerkt hebt, is dat ik minder vaak reageer op je blogs. Ik kan de tijd niet maken om rustig even je blogs te lezen, al vind ik met name je persoonlijke blogs erg leuk! Je zakelijke blogs spreken me soms minder aan omdat ik zelf in een ander vakgebied zit.. Het is wel leuk om te zien dat anderen erdoor geïnspireerd worden.. Dus je bent volgens mij goed bezig:) liefs!

 2. Hey! Ik lees je blog met regelmaat. Niet wekelijks, maar af en toe kom ik langs en kijk welke blogs geplaatst zijn. Ik zou als onderwerpen vooral je persoonlijke kijk op ondernemen voorbij zien komen. Maar ook persoonlijke blogs over je belevenissen, boeken die je leest en films die je bekeken hebt 🙂

 3. Hai Maaike,
  Ik lees je blogs altijd, en merk dat ik wat meer neig naar de blogs met zakelijke informatie. Wat ik nog interessant zou vinden bijvoorbeeld is de lessen die jij leert/hebt geleerd over het zelfstandig ondernemerschap. Of wat de grootste uitdagingen zijn van jouw klanten en hoe jij daarmee aan de slag gaat voor ze. Welke trends jou opvallen als social media specialist, of bijvoorbeeld volg-tips op de diverse social media. De persoonlijke blogs lees ik natuurlijk ook en vind ik vooral leuk om te lezen omdat ik jou persoonlijk ken (binnenkort maar weer eens koffie doen:-)?. Ook de mooie filmpjes die je af en toe deelt-naast de nuttige info- vind ik inspirerend. Kortom, keep up the good work:-) groetjes Talitha

 4. Hi Maaike, goeie vraag, ik heb de laatste tijd veel minder gelezen en bijna nergens op gereageerd. Ik had er de energie niet voor. begin langzamerhand en tevens voorzichtig en selctief weer wat op Social Media rond te neuzen, dus is een toevalstreffer dat ik je tweet hierover zag. meestal lees ik blogs in de mail en dan is naar de website gaan en reageren soms gewoon teveel moeite, ook al ben ik nog zo geboeid, zoals ook bij jouw blog regelmatig het geval is. Ik blog zelf heé’l persoonlijk en bemerkte eigenlijk (ook) dat ik vrij weinig reacties krijg, die er wel komen, vaak ook juist IRL zijn dan wel heel betekenisvol en belangrijk vanwege de impact op de lezer(es) Ik vermoed dat veel mensen zich niet zo bloot willen geven in reacties maar ik heb in het verleden ook heel andere ervaringen…. puzzel puzzel denk denk 😉
  mijmerend tot later
  Groet en succes
  Carolien
  PS en niet kunnen reageren vanwege moelijkheden met de opmerking ‘sorry this post could not be posted zoals ook nu akl drie keer, zijn ook ontmoedigend bij het plaatsen van comments
  Ik probeer het nog een vierde keer – ik wilde vanuit mijn eigen wp account reageren, met mijn eigen blog eronder, maar dat lukte dus tot op heden niet…nog een poging….

 5. Hoi Maaike, ik ontvang je blog altijd, door tijdgebrek lees ik ze niet altijd… Ik ben Heidi van Dijk, geen familie voor zover ik weet… 🙂 Ik heb nu ook een blog op WordPress, en ik zie dat we ons wel met een aantal gemeenschappelijke zaken bezig houden. Dingen waar we over nadenken. Eigen verantwoordelijkheid nemen.
  Ik leer van je schrijfstijl. In mijn hoofd is het soms wat chaotisch en toch wil ik het samenhangend in een blog krijgen. Goede blogs lezen is mijn hulpmiddel. Meer suggesties dan : ga zo door, heb ik eigenlijk niet.

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s