De tip van de (maan)dag: BBPlanet

Elke maandag publiceer ik een tip van de (maan)dag. Vandaag: BBPlanet.

Een aantal jaar geleden zochten we een accommodatie voor een vakantie naar Italië. 16082008316Het liefst een agriturismo (bij een boerderij) of een appartementje in een stad zodat we zelf konden koken. Via via kwamen we op de website www.bbplanet.it terecht. Op deze website kun je zoeken naar B&B’s, appartementen en huisjes in Italië.

Het werkt als volgt: je zoekt de plaats of omgeving waar je wilt verblijven, en wanneer je ongeveer daarheen wilt. Dan krijg je een lijst met verblijfplaatsen, en links kun je dan nog aanvinken wat je belangrijk vindt, zoals een parkeerplaats, een zwembad in de buurt, gratis WiFi, welke prijs en waar ongeveer in de stad je wilt zitten.

Vervolgens klik je een aantal accommodaties aan, zie je foto’s en een korte (Engelse) uitleg met prijzen, en kun je een ‘availability request’ doen, waarmee je een mailtje stuurt direct naar de eigenaar met de vraag of je dan en dan daar kunt overnachten. de eigenaar stuurt je vervolgens een mailtje terug of dat kan, en geeft dan ook meteen antwoord op eventuele vragen. Vervolgens spreek je rechtstreeks af met die persoon wanneer je arriveert en welke wensen je nog meer hebt.

Op die manier hebben wij een geweldig appartement in het centrum van Lucca gevonden, en de eigenaar gaf ons ook nog wat tips voor leuke plaatsen in de omgeving. De prijs was niet hoog, je kunt soms zelfs onderhandelen, omdat je niet met een grote club maar met een persoon spreekt. Ideaal! De website is niet in het Nederlands, dit komt omdat de eigenaren natuurlijk geen Nederlands kunnen maar wel Engels en vaak nog andere talen.

Advertenties

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s