… de tip van de (maan)dag: de Week Zonder Geweld

Elke maandag publiceer ik een tip van de (maan)dag. Vandaag: de Week Zonder Geweld.

Sinds ruim een jaar werk ik bij Kadera, een organisatie die zich inzet om huiselijk geweld te voorkomen en te stoppen. Daar ben ik verantwoordelijk voor het social media beleid en de interne communicatie, en samen met mijn collega voor de externe communicatie naar pers en publiek.

In dat kader doen we deze week, van 25 november tot 1 december, mee aan de Week Zonder Geweld. Dit is een initiatief van de Young Women’s Christian Association (YWCA); het is een jaarlijkse wereldwijde campagne om geweld in al zijn vormen te stoppen.

Deze week organiseren we onder andere een congres over dierenmishandeling en huiselijk geweld (dinsdag, er zijn nog kaarten!), praten we op straat met mensen en brengen we het personen alarmsysteem AWARE weer onder de aandacht.

Maar wat naar mijn mening het meest indrukwekkend is zijn de zeven blogs die we deze week plaatsen, elke dag één, met de verhalen van slachtoffers en omstanders van huiselijk geweld. Ik hoop dat door deze persoonlijke verhalen (ze zijn geschreven door de mensen zelf) mensen aan het denken worden gezet; het gebeurt soms dichterbij dan je denkt…

Inmiddels staan er twee blogs online: hier kun je ze lezen. Via social media worden ze uiteraard ook verspreid, dus als je iets kwijt wilt; reageer dan via Twitter, Facebook of LinkedIn!

Advertenties

2 thoughts on “… de tip van de (maan)dag: de Week Zonder Geweld

  1. Wat een prachtige blog van Anita! Wat een lef en doorzettingsvermogen.. na 11jaar alsnog iets doen aan je situatie, eindelijk een keuze durven maken; wauw.
    Jullie doen echt goed werk,en goed dat er deze week aandacht aan wordt geschonken. Succes!

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s