… een aantal geweldige goede doelen

Als ik de tv aanzet of rondsnuffel op nu.nl, kan ik echt verdrietig worden als ik zie wat er allemaal mis is op deze aarde. Armoede, vervuiling, ziektes… Daar wil ik dan graag wat aan doen. Natuurlijk kun je niet de hele wereld in je eentje redden… Maar ik dacht, laat ik eens reclame maken voor de goede doelen die ik een heel warm hart toedraag. Zo draag ik mijn steentje dan bij.

Het eerste goede doel is Unicef. Sinds een paar jaar geef ik maandelijks een bedrag aan deze organisatie. Waarom? Omdat ze goed werk doen voor mensen (vooral kinderen) die het veel slechter getroffen hebben in de wereld. Hun doelstelling is om ervoor te zorgen dat elk land de rechten van kinderen zal respecteren en naleven. Dat is nog een hele klus, als je het mij vraagt. En daarom help ik daar graag aan mee. Dat doe ik ook door zo weinig mogelijk kleding en spullen te kopen die zo goedkoop zijn dat het niet anders kan dat daar een kindje (of volwassene) voor een hongerloon aan heeft gewerkt. Unicef heeft trouwens ook een hele leuke webwinkel met mooie spulletjes (kijk uit voor het hoge HEBBEN-gehalte!).
Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse heb ik me laten sponsoren voor Lopen voor Unicef, en daarmee hebben mijn moeder en ik bijna 300 euro opgehaald. #Jeuj!

Dan het Wereld Natuur Fonds. Ook zij krijgen elke maand een bedrag van mij. ‘Het beleid van het Wereld Natuur Fonds is erop gericht de biodiversiteit op aarde te beschermen’, staat op hun website. Daar help ik graag aan mee, door geld over te maken, af en toe iets te kopen in hun webshop (ook hier: pas op, alles is leuk!) en zo veel mogelijk biologisch te eten en spullen te kopen die de aarde niet nog slechter achterlaten. Ik heb tijdens een reis naar midden-Afrika bijvoorbeeld berggorilla’s gezien, die behoorlijk zeldzaam zijn. Het WNF zet zich ook daarvoor in. En dat is nog maar een van de vele voorbeelden.

Als laatste (maar zeker niet laatste): Duchenne Heroes. Deze club zet zich in om geld op te halen voor een oplossing tegen de ziekte van Duchenne, een vreselijke spierziekte die voornamelijk jongetjes treft. Dit doen ze door middel van een fietstocht van 700 km in 7 dagen. Alsof het niks is. Mijn zwager fietst al jaren mee, en ik probeer te helpen met geld inzamelen en bekendheid ervoor te genereren. Zo is er vorig jaar een mooi filmpje gemaakt over de intocht van de fietstocht en wat Duchenne Heroes doet. In september is het weer zo ver, en ze zoeken nog sponsors… 😉

Welke doelen zouden eigenlijk hierbij moeten staan volgens jou?

Advertenties

5 thoughts on “… een aantal geweldige goede doelen

 1. Zoveel goede doelen zijn er!! Ik kan eigenlijk nooit kiezen en heb ook al een paar keer gewisseld met doelen. Duchenne sponsor ik natuurlijk ook,mede omdat mn vriendje zich ervoor inzet.
  hiernaast heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan bij de World Servants, een bijzondere organisatie waarbij je zelf ook veel leert naast t geld dat je inzameld. Verder steun ik stop aids now en ik weet even niet meer welke nog meer (hoe erg eigenlijk!!) Ik wil wel overstappen o p kleinere organisaties, omdat ik me dan denk ik meer betrokken zal voelen. ik heb in kenia een voedselproject gezien toen ik daar vrijwilligerswerk deed en dat was echt super geregeld. Een aanrader om te sponsoren!!

 2. Zelf steun ik financieel Artsen zonder grenzen omdat hun doelstelling mensen in nood te helpen natuurlijk goed is. Maar ook de 1000% inzet en betrokkkenheid vind ik bij deze organisatie er echt uitspringen. Verder steun ik Amnesty International en ben ik lid van Natuurmonumenten.

  Het is ook leuk om zelf vrijwilliger te zijn. Dit doe ik dit jaar het eerst bij Dias Latinos, een gratis festival in Amersfoort. Ontzettend leuk om met zo’n groep van 40 mensen dit te doen. Ook met je werk kan je vrijwilligers doen. Bij HEMA hadden we 2 dagen per jaar ‘helpende handen’. Dan verzorgden we voor ouderen, kinderen, daklozen, asielzoekers etc. een fijn dagje uit. Bijvoorbeeld naar het strand of pretpark. Dat geeft veel voldoening en je ziet weer eens een andere kant van de samenleving.

 3. Beste Maaike,
  SNF mag hier niet ontbreken vind ik. De Social Network Foundation (SNF) heeft als doel de directe of indirecte leef-, woon- en verblijfsomgeving van ernstig zieke kinderen tot 18 jaar in Nederland te verbeteren. SNF doet via social media een beroep op bedrijven en vrijwilligers om mee te helpen, bijvoorbeeld in de vorm van persoonlijke inzet of door het leveren van materialen of goederen. Daarnaast zijn er financiële middelen nodig om de projecten volledig op te kunnen leveren.

  SNF is opgericht in oktober 2011 en groeit dagelijks zeer snel via met name de Social Media. Op dit moment hebben we al circa 5000 volgers via Facebook, Twitter, Hyves, LinkedIn, digitale nieuwsbrief en uiteraard via onze website http://www.snf.nl. De eerste projecten worden nu voorbereid zoals het geven van speelgoed, nieuwe TV-studio voor Sophia TV en het thematiseren van behandelruimten voor kinderen voor het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam. Ook zijn we in gesprek met het Tweesteden Ziekenhuis Tilburg en Waalwijk voor het creëren van kindercorners waar kinderen kunnen spelen. Het Ronald McDonald huis Tilburg hebben we al kunnen helpen met de installatie van airco’s.

  Met vrijwilligers en sponsors hebben we al een tweetal succesvolle evenementen georganiseerd: Brabants Asperge Spektakel en Familie Evenement. 31 augustus is er een online veiling via de BVA-Auctions en 9 oktober organiseren we ons eerste Business Event in Theater De Leest in Waalwijk. Kaarten via http://www.deleest.nl.

  SNF Business Event:
  Niemand minder dan Hans van Breukelen, voormalig keeper van onder meer PSV en Oranje, heeft zijn medewerking toegezegd aan het SNF Business Event. Hans staat bekend als een inspirerend spreker. Ook Lowie van Gorp, vader van ‘KanjerGuusje’ en schrijver van het gelijknamige boek, houdt zijn indringende verhaal over de ziekte en het overlijden van zijn dochter Guusje en het boek dat hij op basis van zijn veelbezochte (al meer dan 9 miljoen views!) blog schreef.

  Verder verwelkomen we Anne Raaymakers (social mediaspecialist), Geoffrey Wijn (kunstenaar), Nol Kleijngeld (burgemeester van de gemeente Waalwijk), Sylvia Verschuuren (Sophia Kinderziekenhuis), Ramon van der Hooft (MVO) en Jayden Morris (zanger en ambassadeur van SNF). Social media en netwerken staan centraal in het hele programma. Na afloop van het programma is er volop gelegenheid om te netwerken én de gastsprekers persoonlijk te ontmoeten.

  En SNF doet nog meer: kijk op http://www.snf.nl om in te schrijven voor de nieuwsbrief en voor informatie over onze mascotte SNuF, onze ambassadeurs en hoe iemand zelf een steentje kan bijdragen. Een retweet, share of like kan al veel doen! Twitter: @SNF_NL Facebook: SocialNetworkFoundation

  Met sociale groet,
  Petra van Tilborg – van Rooij
  PR-coördinator (vrijwilliger)

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s