… de tip van de (maan)dag: Het Aardhuis

Elke maandag publiceer ik een tip van de (maan)dag. Vandaag: Het Aardhuis.

Zoals je waarschijnlijk wel weet (niet? Kijk hier) oefen ik samen met mijn moeder voor de Nijmeegse Vierdaagse. Een paar weken geleden moesten we 45km trainen, en we besloten richting Apeldoorn te lopen.

We liepen dus vroeg in de ochtend over de Apeldoornsestraat/Amersfoorstestraat (ik geloof een van de langste wegen van Nederland), en besloten voor Apeldoorn even halt te houden bij ‘Het Aardhuis‘, een gebouw op het terrein van Kroondomein Het Loo en een van de hoogstgelegen punten van de Veluwe (dat was wel te merken aan onze benen de dag erna…).

In Het Aardhuis is een museum met diverse tentoonstellingen, maar het mooiste (vind ik) dat je rond kunt wandelen in de mooie natuur daar, alleen of onder leiding van een gids. Er zijn regelmatig roofvogelshows, je kunt herten en wilde zwijnen zien en ook voeren ze de damherten op het terrein elke dag.

Toen wij er waren, kwam de boswachter naar ons toe en wees naar buiten. Toen we op het terras stonden, zagen we links op een paar meter afstand een damhert die daar rustig stond. Dat was erg bijzonder om te zien. Hij bleef een tijdje staan en rende toen weg toen er een hond aan kwam.

Dus mocht je een keer in de buurt zijn, ga er zeker kijken. Voor een paar euro heb je een hele leuke en interessante middag. Alleen een kopje koffie drinken kan trouwens ook.

Advertenties

2 thoughts on “… de tip van de (maan)dag: Het Aardhuis

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s