… Seats2Meet

Gisteren had ik een afspraak met een mede-leerganger (hier meer over de leergang van @Jojanneke), en we besloten om bij Seats2Meet in Amersfoort af te spreken; tussen ons in. De S2M-locatie is ideaal in Amersfoort voor diegenen die vooral met het OV reizen (zoals ik): boven het station.

Eenmaal aangekomen heb ik eerst gebruik gemaakt van de gratis lunch die werd aangeboden; lekkere broodjes van Julia’s en verse jus d’orange en een appel. Tijdens de lunch raakte in aan de praat met een paar anderen die daar aan het werk waren; een leuke discussie over nieuwsbrieven en coaching was het gevolg. Toen mijn afspraak er was, hebben we een leuk gesprek gehad, met de laptop open uiteraard (want: gratis Wifi en stroom zijn ook geregeld).

Voordat je gebruik kunt maken van een werkplek bij S2M moet je je aanmelden via de website, waarbij je ook aan kunt geven wat je expertise is, en of je open staat voor gesprekken die dag. S2M wil hiermee het delen van kennis stimuleren. Op de website staat ook: ”Maar, ‘ There ain’t no such thing as a free lunch’, wanneer je dus niet kunt betalen met jouw sociale kapitaal verwachten we dat je dit met economische kapitaal doet.” Maar het grote voordeel van werken in een ruimte met anderen die je niet kent, is juist dat je met ze in gesprek kan raken en elkaar kunt helpen. Als je niet gestoord wilt worden, doe je gewoon je Ipod aan.

Ik vind dit een super-initiatief, ook in het kader van Het Nieuwe Werken, en zeker iets dat in de toekomst uit moet worden gebreid. Naast vrije werkplekken zijn er ook ruimtes die je kunt reserveren (waar je wel voor betaald; per persoon) om rustig te vergaderen, of zoals we bij de leergang doen, een bijeenkomst te houden. Met lekkere lunch dus.

Wie van jullie heeft wel eens gewerkt bij Seats2Meet, en wat vond je ervan?

Advertenties

4 thoughts on “… Seats2Meet

  1. Pingback: … het online/offline dilemma | maaikeontdekt

  2. He zus!
    Dat klinkt goed! Hoe ze alleen zoiets draaiende houden is mij een vraag.. Maar door jouw positieve reclame en van anderen komt t vast goed:)

    dikke knuffel

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s